3 hardverzachtende tips uit hartje Rotterdam (video)

Afgebeelde foto: © Stéphan Lam

Open Rotterdam maakte een korte video met Stéphan, de oprichter van Hardverzachters. Stéphan geeft op drie Rotterdamse locaties een hardverzachtende tip.

Tip 1. Minder een beetje met je smartphone. Wist je dat je per dag zo’n 80 keer je smartphone ontgrendelt? Als je 8 uur slaapt, dan betekent dit dat je iedere 12 minuten naar dat apparaatje grijpt. Moeilijk? Ja! Hoe doe je dat? Lees de #aandachtsspanners voor slimme tips.

Tip 2. Verplaats je in de ander. De omgeving van de mens is de medemens. En ja, iedereen is anders. Tijdens online gesprekken mag je je daarom best iets vaker verplaatsen in een ander. Waarom zou je dit alleen offline mogen doen?

Tip 3. Wacht even met reageren. Wanneer er veel ophef over iets is, dan kun je er bijna zeker van zijn dat er onwaarheden en verkeerde aannames op social media gepost worden. In plaats van je op te winden over iets wat achteraf misschien niet waar is, kun je ook even een dagje wachten met je berichtje. Dan is je emotie een beetje gezakt én er zijn meer feiten bekend. Niemand zal het je kwalijk nemen.

Stéphan wil vooral graag ONLINE verzachten!

Ondersteun jij onze doelstelling en wil jij de online wereld een beetje vriendelijker maken?

Plaats een reactie

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters