7 checks voordat je post (infographic)

Op sommige berichten kun je weleens reageren als een vurige Jalapeño-peper. Voordat je het weet heb je een ultra-pittige reactie op Twitter geschreven én verstuurd. SEND! Dat zal ze leren. Hierover schreef ik in mijn blog Hoe gedraag jij je online? Als een Jalapeño peper of als een heilig boontje?” In deze blog gaf ik je elf handige tips die je helpen om minder impulsief te reageren op een online bericht. Zeven van deze tips hebben we nu als ‘checks’ in een handige infographic geplaatst.

De 7 checks zijn superhandig als je vindt dat je zelf soms wat minder pittig of hard uit de hoek wil komen. Als je deze check doorloopt en je hebt nog steeds een goed gevoel over jouw reactie of post, plaatsen maar!

7 checks voordat je post:

  1. Wat weet ik eigenlijk van dit onderwerp?
  2. Past mijn reactie of update bij mijn eigen normen & waarden?
  3. Heb ik een realistisch beeld van de mensen die mijn reactie of update kunnen lezen?
  4. Zou ik dit op deze manier ook face to face willen of durven zeggen?
  5. Ben ik generaliserend en gebruik ik woorden als ‘nooit’, ‘altijd’, ‘iedereen’ of ‘niemand’.
  6. Maak ik de ander boos of kwets ik iemand met mijn woorden?
  7. Wat zouden vrienden, collega’s of mijn moeder van deze reactie vinden?

Aan welk van bovenstaande checks heb jij het meest? Laat het hieronder weten!

*Met dank aan Jodi van Wonderfool.nl voor de mooie infographic

Ondersteun jij onze doelstelling en wil jij de online wereld een beetje vriendelijker maken?

4 gedachten over “7 checks voordat je post (infographic)”

  1. Goeie….. Ik mis alleen wel het lidwoord ‘de’ bij generaliseren. “de’ elite, ‘de’ MSM ‘de’ Joden, ‘de’ buitenlanders enzo. En 3 vind ik een tikje moeilijk. Wat is een ‘realistisch beeld?’

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters