Dit zijn de meest liefkozende landen ter wereld op social media (en Nederland staat er niet goed op)

‘Hoe liever mensen voor elkaar zijn op social media, hoe zachtaardiger het land’. Als die bewering klopt, dan wordt het hoog tijd dat Nederlanders een kijkje in Guatemala, Honduras of Algerije gaan nemen. In die landen worden tot bijna 10x meer liefkozende tweets verstuurd dan in Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek van Crossword Solver. Die website nam een steekproef van meer dan 15 miljoen lokale tweets uit 96 landen onder de loep, en analyseerde hoe vaak daar vertalingen van love you of varianten als love u of ❤️ you in voorkwamen. Guatemala komt het ‘liefst’ uit de bus, met een indrukwekkende 2.217 liefkozende uitingen per 100.000 tweets. Scroll langs 100 Guatemalaanse tweets en je ziet gemiddeld ruim twee keer te amo voorbijkomen. Hartverwarmend, toch?

Nederland 93e van 96 onderzochte landen

Nederland staat er een heel stuk minder liefdevol voor. Ons land blijkt na Kenia, Finland en Ierland het minst liefkozend van alle onderzochte landen. Per 100.000 tweets uit ons land wordt slechts 228 keer ‘ik hou van jou’ of een variant daarop gemeten. Als de mate waarin we liefde tonen op Twitter iets zegt over de staat van onze zachtheid, dan is er werk aan de winkel voor hardverzachters!

Valentijnsdag eerder uitzondering dan regel

Het positieve nieuws? Valentijnsdag is een dag waarop we in Nederland online wél relatief lief voor elkaar zijn, bleek eerder al uit onderzoek van Coosto. Toch lijken de feestdagen eerder uitzondering dan regel, en vervallen we al gauw weer in minder positieve berichten. Misschien kunnen we dit onderzoek aangrijpen om de liefdevolle berichten van Valentijnsdag wat langer vast te houden.

Niet zozeer om hoger in dit soort lijstjes te staan, maar vooral omdat het in een liever land een stuk fijner leven is 😊

Bekijk deze plaat in het groot

Bekijk deze plaat in het groot

Ondersteun jij onze doelstelling en wil jij de online wereld een beetje vriendelijker maken?

Plaats een reactie

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters