Hardverzachtcast logo

Podcast: De Hardverzachtcast

In de Hardverzachtcast gaat Stéphan Lam in gesprek met deskundigen om te beantwoorden waarom we ons online gedragen zoals we ons gedragen. En wat kunnen we doen om social media weer een beetje prettiger te maken?

De Hardverzachtcast is een serie van 8 podcasts.
De podcasts komen tweewekelijks live en zijn te beluisteren op jouw favoriete podcast app.

 

 

Beluister de afleveringen en lees de tips

De kracht van taal op social media (Podcast)

In deze aflevering van de Hardverzachtcast praten we over de kracht van taal op social media. Annette Klarenbeek deelt inzichten uit haar onderzoek naar taalpatronen en hoe deze online interacties vormgeven.

Polarisatie op social media. Hoe ga ik ermee om?(Podcast)

Otto Kamsteeg is een professional die maatschappelijke problemen oplost, polarisatie komt hierbij vaak aan de orde. In deze aflevering van de Hardverzachtcast praat Stéphan Lam met hem over online polarisatie. Oftewel, wij-zij-denken op bijvoorbeeld social media. Is polarisatie slecht? Of juist nodig? En hoe gaan we ermee om?

Help! Ik heb last van FoMO! (Podcast)

In de derde aflevering van de Hardverzachtcast legt Ellen Groenestein het fenomeen FOMO uit. En wat kun je er tegen doen? Deze aflevering wil je niet missen ;-)

Hoe worden we beïnvloed op social media? (podcast)

Hoe worden we beïnvloed door bedrijven met slechte intenties? Hoe verslaafd zijn we aan onze smartphone en wat zorgt voor écht geluk?

Waarom vinden we elkaar zo stellig en extreem op social media? (podcast)

Discussies over lastige onderwerpen, zoals de asielcrisis of het klimaat lijken op social media sneller uit de hand te lopen dan wanneer deze gesprekken face to face worden gevoerd. Hoe komt dat?

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters