Wat doet Hardverzachters nu eigenlijk? Dat leggen we uit aan de hand van het Hardverzachters Model.

Het Hardverzachters Model 

Vind je het ook? Dat gesprekken online vaak zo negatief zijn? Op Facebook, Twitter en zelfs op Linkedin. En ook in Whatsapp-groepen en andere plekken waar we met elkaar chatten. Zelfs in de chat van Wordfeud gaat het vaak mis! Boosheid, verontwaardiging, het delen van nepnieuws, we zien het allemaal.

Hardverzachters vind dat het online best wat zachter mag. Wat vriendelijker. Daarom inspireren wij graag anderen hoe het ook anders kan. Zo wordt het internet een stukje beter.

Begrijpen

Hoe kan het anders? Dat begint met eerst te begrijpen hoe dingen in elkaar steken. Hoe zit jij zelf eigenlijk in elkaar? Wie heb je tegenover je? En hoe ziet de online wereld er onder de motorkap uit. Denk aan apps op je smartphone of het algoritme van Facebook. Deze dingen zijn best complex. Maar hoe meer kennis je ervan hebt, hoe beter je je gedrag, je handelen, hierop kunt afstemmen.

Handelen

Bij het handelen gaat het om hoe je omgaat met de berichten die je ontvangt, de berichten die je de deelt en de interactie die je met anderen hebt. Wat kun jij doen zodat het internet een stukje beter wordt?

Hardverzachters geeft handvatten, inspireert, deelt ervaringen en geeft tips over het volgende:

Hardverzachters_Model_V3

Begrijpen

  • Ik – Hoe steek ik in elkaar? Waarom grijp ik zo vaak naar mijn smartphone? Waarom reageer ik soms zo prikkelig? Hoe voel ik mij daar eigenlijk bij?
  • Jij – Wie zit er aan de andere kant van het scherm? Wat houdt de ander bezig? Waarom verstuurt iemand bepaalde berichten?
  • De online wereld – De online wereld is complex. Waarom wil Instagram dat ik blijf scrollen? Hoe werkt een algoritme? Waarom zie ik honderden advertenties per dag?

Handelen

  • Ontvangen – Wat wil ik wel ontvangen en wat niet?
  • Delen - Wat deel ik wel en niet met anderen?
  • Interactie – Hoe ga ik online gesprekken aan met anderen?

Hardverzachters is een wegwijzer voor mensen die een verzachting van de online dialoog willen en bij zichzelf willen beginnen.

Copyright 2022 - Hardverzachters.nl

Asset 12250p

Copyright 2022 - Hardverzachters.nl

Hardverzachters