Hardverzachten op de online werkvloer

Wakker liggen van een onprettige e-mail van een collega… Tsjing! Een appje onder de gordel in het appgroepje van werk... Een katje op de online community… Een e-mailconversatie die van kwaad tot erger wordt… Online communiceren is een uitkomst, maar verzandt ook wel eens in lelijkheid. Hoe kunnen we het op de digitale werkvloer wat prettiger hebben? Daar gaat deze sessie ‘Hardverzachten op de online werkvloer’ over. Het resultaat: een dosis nieuwe mensenkennis en online inzichten. Een boost voor op jouw online werkvloer!

Wat kun je verwachten?

bram en stephan rood

Met kennis en een vleugje zelfspot nemen Bram Jonkheer en Stéphan Lam je mee in de wereld van online én in die van ons brein. Aan de hand van voorbeelden en kleine experimentjes stellen ze steeds de vraag: ‘Wat gebeurt hier eigenlijk?’ Met het antwoord op deze vraag helpen ze je op weg naar een oplossing.  Wat gebeurt er in je hoofd en in het hoofd en die van de ander? Waarom komen mensen online soms zo stellig en extreem over? Hoe app je met mensen die jonger, of juist ouder zijn dan jij? En hoe voer je online een gesprek? Op interactieve wijze stap je in de wondere wereld van online communicatie. Ook maak je kennis met een special guest; niemand minder dan De Herformuleermeneer!

 

Voor wie?

Hardverzachten op de online werkvloer is een sessie voor bedrijven die graag zien dat hun medewerkers op een leuke en leerzame manier leren hoe ze beter met elkaar communiceren.

De sessie past goed als onderdeel van een vitaliteitsprogramma.

 

De sprekers

HV Bram Jonkheer

Bram Jonkheer

Bram was 25 jaar marktonderzoeker, als mede-eigenaar van Blauw Research, een toonaangevend bedrijf in die sector. Hij heeft zich dus veel verdiept in het menselijk gedrag. Zowel wetenschappelijk als ook in de praktijk. In 2023 stond hij op de plank met zijn voorstelling ‘Spoedcursus mensenkennis’, waarin hij rariteiten en systeemfoutjes van de mens op de korrel nam. Brams missie: ‘meer harmonie in Nederland’. Om die reden is Bram ook secretaris bij Hardverzachters.

HV Stéphan Lam

Stéphan Lam

‘Online zijn’ vormt een rode draad in Stéphans leven. Hij begon als programmeur, vervolgde zijn loopbaan als online marketeer bij Microsoft en werkt nu als communicatieprofessional met onder meer online communities als specialisme. In 2022 richtte hij Hardverzachters op, een stichting met als doel online verzachting. Want online verzachting is in een tijd van verontwaardiging, populisme en polarisatie hard nodig!

Hardverzachters