Hoe overleef ik irritante WhatsApp groepen?

WhatsApp, de plek waar je in contact blijft met vrienden en familie, maar ook waar je geteisterd wordt door een constante stroom van berichten. Groepschats kunnen geweldig zijn, maar laten we eerlijk zijn, soms zijn ze gewoon irritant en frustrerend. Dus, als je deel uitmaakt van een chatgroep die je op de zenuwen begint te werken, wanhoop dan niet! Hier zijn enkele tips om jezelf te redden van de waanzin:

1. Dempen, dempen, dempen (muten)

Als de meldingen van een WhatsApp-groep als een aanval op je zintuigen voelen, is het tijd om die groep te dempen. Je kunt de groep dempen voor een bepaalde periode, zoals acht uur, een week of zelfs een jaar. Het is als een mini-vakantie van constante meldingen. Dus, demp die groep en neem even de tijd voor jezelf.

2. Maak een (niet al te) dramatische exit (verlaat de groep)

Als het erop lijkt dat de chatgroep meer stress veroorzaakt dan een bezoek aan de tandarts, is het misschien tijd om die exitknop te vinden en erop te drukken. Verlaat de groep en bevrijd jezelf van die digitale dwingelandij. Maar wees gewaarschuwd, je zou wel eens wat verontwaardigde reacties kunnen krijgen, dus wees voorbereid op een vloedgolf van emotionele berichten. Een reden geven voor je vertrek zal het zeker wat verzachten.

3. Spreek de grote baas aan (praat met de beheerder)

Als de groepsgesprekken je ongemakkelijk maken of als mensen ongepaste dingen zeggen, roep dan de hulp in van de groepsbeheerder. Het is tijd om je klachten op tafel te leggen en te vragen om een beetje discipline. Misschien kan de beheerder de boel een beetje in toom houden, of op zijn minst een keer die irritante tante een keer aanspreken op haar type-gedrag.

4. Verban de groep naar de digitale woestijn (gebruik de functie ‘negeren’)

Hier is een beetje geniepige tactiek voor je. Gebruik de negeerfunctie om die vervelende chat naar je archief te verplaatsen zonder de groep te verlaten. Het is als het verzenden van die irritante chat naar een virtuele woestijn. Geen meldingen meer, geen afleiding, alleen rust. Jij bepaalt zelf wanneer je er weer eens naar kijkt. Pas wel op, je loopt het risico dat je de chat vergeet en je vrienden denken dat je van de aardbodem bent verdwenen. Om deze functie te gebruiken, veeg je naar links in de chat, tik je op ‘meer’ en selecteer je ‘negeren’.

5. Pas op maat gemaakte meldingen toe (custom notifications)

Wil je geen belangrijke berichten missen, maar heb je geen zin in de constante stroom van willekeurige opmerkingen? Gebruik de aangepaste meldingen! Je kunt meldingen instellen voor specifieke personen of trefwoorden, zodat je alleen op de hoogte blijft van de belangrijke zaken. Tik hiervoor op de groepsnaam, selecteer ‘Aangepaste meldingen’ en stel de relevante criteria in. Volgens mij is deze functie niet beschikbaar voor de iPhone, maar ik kan mij vergissen.

Kortom, WhatsApp-chatgroepen kunnen een bron van stress en irritatie zijn, maar er zijn verschillende manieren om je wat beter te voelen. Door WhatsApp slim in te stellen kan je het een stuk prettiger maken voor jezelf!

Ondersteun jij onze doelstelling en wil jij de online wereld een beetje vriendelijker maken?

Plaats een reactie

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters