Maak social media een stukje vriendelijker ZONDER gebruik van ChatGPT

Op dit moment wordt je gebombardeerd met allerlei teksten die gemaakt zijn door ChatGPT. Je stopt er een kwartje in en er komt een tientje uit. Een vacature schrijven doe je niet meer zelf, dat doet kunstmatige intelligentie voor je. Een verslag voor school? Hup, ChatGPT poept deze er voor je uit. Alsof het niets is. Het leven was nog nooit zo makkelijk.

Bij Hardverzachters omarmen we technologie en kijken vol verwondering naar wat kunstmatige intelligentie allemaal voor ons kan betekenen. Sterker nog, de afbeeldingen van onze blogs worden regelmatig gegenereerd door DALL·E 2. Het enige wat we hoeven te doen is een opdracht te geven wat er op het plaatje moet komen te staan. Deze opdracht noem je een ‘prompt’. Bijvoorbeeld: “Maak een realistisch plaatje van een vrouw in een lege ruimte die naar een grote gele sticky note staat te kijken.

Natuurlijk zijn we bij Hardverzachters hard bezig om AI aan de praat te krijgen om lelijke, boze en verontwaardigde berichten op social media automatisch om te toveren naar een vriendelijk, wat zachter bericht. Een bericht die, als je deze plaatst, aanzet tot verbinding in plaats van verwijdering.

Maar ondertussen hebben we een ontdekking gedaan. Er kan ook heel veel zónder kunstmatige intelligentie! En dat scheelt een hoop gedoe. Zo heb je geen last meer van een overbelast ChatGPT. En je hoeft geen extra credits meer te kopen om tools als ChatGPT voor je te laten werken.

Het enige wat je hoeft te doen is de ‘prompt’ even op een geeltje te schrijven en op je beeldscherm van je computer, of achterop je smartphone te plakken. Bijvoorbeeld:

Reageer op social media op een nette en respectvolle manier. Nodig anderen uit om met je in gesprek te gaan.”

of

Doe bij iedere reactie net of je Lenny Kuhr bent.

Deze prompt stuur je nou eens niet naar ChatGPT, maar naar jezelf. Kosteloos! Het enige wat je hoeft te doen is je prompt op te volgen en voilà, het internet is weer een stukje vriendelijker.

Ondersteun jij onze doelstelling en wil jij de online wereld een beetje vriendelijker maken?

1 gedachte over “Maak social media een stukje vriendelijker ZONDER gebruik van ChatGPT”

  1. Beste eigenaar van HardverZachters.nl,

    Dank u wel voor het delen van dit interessante artikel over het vriendelijker maken van sociale media zonder gebruik van ChatGPT. Het is verfrissend om te zien dat er manieren zijn om de online gemeenschap positiever te beïnvloeden zonder de afhankelijkheid van chatbots. Ik ben blij te ontdekken dat u aandacht besteedt aan het creëren van een vriendelijker online sfeer. Laten we samenwerken om een online omgeving te creëren waarin respect en vriendelijkheid centraal staan.

    Met vriendelijke groet,

    GPTOnline

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2023 Stichting Goed Online

Hardverzachters