Je bent in de taalfout-val gelopen!

Afgebeelde foto: © Stéphan Lam

Taalfouten worden door iedereen gemaakt. Meestal per ongeluk. Maar er kan óók een reden zijn om een taalfout te maken. Een taalfout levert namelijk bereik op. En omdat we geneigd zijn iemand zo snel mogelijk op een fout te wijzen, trappen we hier met open ogen in.

Wanneer je een taalfout maakt op social media, dan kun je er vanuit gaan dat veel mensen je op deze fout zullen wijzen. Dat levert bereik op, die je bij een correcte spelling nooit behaald had. Reken maar uit. Als 10 mensen met 200 vrienden op je taalfout wijzen, dan heb je dus een potentieel éxtra bereik van 10×200=2000 mensen.

Uit een onderzoekje blijkt dat het wijzen op spelfouten vooral wordt gedaan door onaangename mensen. En misschien zijn deze taalverbeteraars ook een beetje dom, want eigenlijk doen ze niets anders dan een ander (die vaak geen goede bedoelingen heeft) te trakteren op flink wat zichtbaarheid.

Dus zie je een taalfoutje? Beheers je en trap niet in de val.
Zie je iemand in de val lopen? Deel dan deze blog met ze.

Een bericht met een taalfout. Per ongeluk of expres? (Bron: Dumpert)
Reacties op een taalfout (bron: Twitter)

Misschien ben je het eens met bovenstaand artikel, wellicht niet. We zijn benieuwd hoe jij er in staat en we kunnen vast veel van elkaar leren. Hoe dan ook, wil je een #hardverzachter zijn in je reactie?

Plaats een reactie

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2022 Stichting Goed Online

Hardverzachters logo positief

Hardverzachters is een initiatief van Stichting Goed Online
Copyright 2022 Stichting Goed Online

Hardverzachters